Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

ЕП предупреждава заради системата за регистрация на граждани на ЕС във Великобритания

ЕП предупреждава заради системата за регистрация на граждани на ЕС във Великобритания
Miglena Ivanova

Европейският парламент (ЕП) изразява загриженост заради намерението на Великобритания да обработва по азбучен ред молбите за пребиваване на гражданите на Европейския съюз (ЕС) във връзка с Brexit, съобщават от пресслужбата на Парламента.

„Работната група на Европейския парламент относно Брекзит е дълбоко загрижена от съобщенията, че Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство обмисля да обработва по азбучен ред молбите за пребиваване на гражданите на ЕС“, посочва се в съобщение на институцията.

„Вярваме, че подобен подход би бил сложен, предубеден и би могъл да създаде ненужно объркване и несигурност за милионите граждани на ЕС, които вече живеят в състояние на неяснота и изчакване“, подчертават евродепутатите.

Статутът на тези, които са в края на азбуката, може да не бъде потвърден до края на 2020 г. или по-късно, опасяват се от ЕП. ЕТова би било недопустимо и противоречащо на духа на уверенията, които сме получили досега“, допълват от институцията.

ЕП настоява регистрационната схема да бъде Епроста, справедлива, лесна за ползване, безплатна и да осигурява сигурност за гражданите на ЕС“.

Тагове

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.