Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 22, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Инвестициите в блокчейн технологии за бизнеса ще достигнат 1.5 млрд. долара тази година

Miglena Ivanova

Инвестициите в блокчейн технологии за бизнеса ще достигнат 1.5 млрд. долара до края на тази година, а към 2022 г. се очаква те да възлизат на 11.7 млрд. долара. Това става ясно от доклад на анализаторската компания International Data Corporation (IDC).

По размер на инвестициите в блокчейн първи са САЩ. Средният годишен темп на растеж на инвестициите в страната за 2017-2022 г. ще бъде 36%. На второ място е Европа, а на трето – Китай, пише economic.bg.

По данни на анализаторите най-популярният отрасъл за инвестиции в блокчейн е финансовият сектор – интеграцията на блокчейн технологии в него ще съставлява 173 млн. долара през 2018 г. или 42% от общия обем на инвестициите.

Очаква се до 2022 г. блокчейн да бъде използван за проврка и потвърждаване на плащанията и сметките и управлението на активите.

"Ентусиазмът за блокчейн продължава да бъде универсално споделен между регионите, тъй като предприятията и организациите продължават да проучват потенциалното бизнес приложение на технологията", казват експертите.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.