Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Сигурността – основното предизвикателство за бизнеса при дигиталната трансформация

Сигурността – основното предизвикателство за бизнеса при дигиталната трансформация
Miglena Ivanova

Повече от половината (55%) от бизнес организациите смятат, че сигурността е главното предизвикателство, с което се сблъскват при внедряването на технологиите за дигитализация.

Това се посочва в „Доклад за дигиталната трансформация от 2017 г.“, публикуван от SoftServe – глобалната IT компания, специализирана в разработването на софтуер и предоставянето на консултантски услуги.

В проучването, проведено за SoftServe от британската агенция Vanson Bourne, високопоставени служители от различни отрасли в САЩ и Великобритания са били запитани относно рисковете, предизвикателствата и възможностите, свързани с дигиталната трансформация в съвременния бизнес, пише сайта Economy.bg.

Данните показват, че дигиталната трансформация е широко разпространена, като 27% от организациите посочват, че са въвели стратегия за трансформация във всички нива на бизнеса си, 45% твърдят, че са извършили дигитална трансформация само в отделни части от своята дейност, а други 25% възнамеряват да въведат подобни стратегии в бъдеще. Всъщност само два процента от компаниите са посочили, че нямат намерение да осъществят дигитална трансформация.

Дигиталната трансформация гарантирано ще има отражение върху всеки аспект в една организация, като някои сфери ще извлекат по-голяма полза от други. Може би не е изненадващо, имайки предвид операциите, насочени главно към потребителя, че секторите като търговия на дребно, дистрибуция и транспорт считат удовлетвореността на клиента и ангажираността към потребителя за аспектите, които ще спечелят най-много от дигиталната трансформация – 73% от бизнес организациите определят потребителя като най-печеливш.

В общ план обаче, сферата на финансовите услуги, информационните технологии и производството, както и сферата на мобилните технологии, управлението на дигитални активи, облачните изчислителни услуги, извличането на данни /анализите и електронната търговия също се очертават като области, които биха се възползвали от дигиталната трансформация.

„Не съм изненадан, че организациите са раздвоени относно това, чия е отговорността за въвеждане на дигиталната трансформация, тъй като това е бизнес проблем, зависещ от технологиите. Но, както и да погледнем на нещата, решението за дигиталната трансформация се взема от висшето ръководство в една компания,“ споделя Назар Тимошик, сертифициран етичен хакер и инженер на решения по сигурността в SoftServe.

„Както при всяко нововъведение в начина на работа, предстоят очевидни предизвикателства, като не на последно място имаме задачата да се уверим, че сигурността е непробиваема. Огромното количество информация, което се създава, премества и съхранява в съвременния бизнес, както и ключовото значение на тази информация, ни задължават да поставим сигурността на преден план във всеки проект за дигитална трансформация", допълва Тимошик.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.