Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 18, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Българската банка за развитие пак подкрепя предприемаческата програма на The Founder Institute

Българската банка за развитие пак подкрепя предприемаческата програма на The Founder Institute
Miglena Ivanova

Българска банка за възстановяване и развитие (ББР) за поредна година ще подкрепи финансово предприемаческата програма на The Founder Institute в София. Това е най-голямата обучителна програма в България, насочена към предприемачи, които искат да развият идеите си да започнат собствен бизнес и тази година стартира на 13 ноември.

ББР има готовност да подпомогне в края на семестъра най-добре представилите се участници чрез пълната гама финансови инструменти, които предлага – включително Фонда за капиталови инвестиции, който ще стартира официално в началото на 2019 г. Тази инициатива на банката е продължение на мисията й да подкрепя бизнеса при всеки етап от развитието му.

Всяка година акселераторът за стартиращи компании реализира по един „семестър“, по време на който предприемачите се учат как да започнат бизнес и решават конкретни казуси. Програмата е с продължителност 14 седмици и представлява хибрид между обучение и бизнес инкубатор. Участниците в нея – между 20 и 35 души, тестват в реални условия всички свои идеи, без да излагат на риск досегашния си бизнес или да се налага да напускат работата си.

За да бъдат приети в програмата, желаещите трябва да преминат през специално разработен тест, който измерва „предприемаческото им ДНК“. Желаещите да кандидатстват могат да го направят тук в срок до 4 ноември.

Организацията The Founder Institute е създадена през 2009 г. в Калифорния и има представители в над 180 града в 50 държави. Над 3 300 са компаниите, които до момента са преминали успешно програмата, като са създали над 15 000 нови работни места. До момента в България са обучени около 80 стартиращи предприемача и са създадени 28 стартиращи компании.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.