Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Bayer приключва с придобиването на Monsanto и спира да използва името на американската компания

Bayer приключва с придобиването на Monsanto и спира да използва името на американската компания
Miglena Ivanova

Bayer ще финализира придобиването си за 63 млрд. долара на Monsanto в четвъртък, 7 юни 2018 г. Част от плановете са фармацевтичният производител да спре използването на 117-годишното име на биотехнологичната компания.

В понеделник Bayer съобщи, че вече е получила всички необходими разрешителни от регулаторните власти за осъществяване на сделката, посочва Ройтерс, пише investor.bg.

„Bayer ще остане името на компанията, а Monsanto вече няма да е име на компания. Придобитите продукти ще запазят своите брандирани имена и ще станат част от портфолиото на Bayer“, става ясно от съобщението.

В неделя фармацевтичният гигант започна издаването на акции за акционерите си на стойност 6 млрд. евро. Това е крайъгълен камък в програмата за финансиране на сделката, малко след като успя да преодолее последните спънки пред осъществяването ѝ в САЩ.

Покупката е едно от трите големи германо-американски сливания, които ще бъдат завършени на фона на продължаващите критики на американския президент Доналд Тръмп спрямо германския търговски излишък със САЩ.

T-Mobile US на Deutsche Telekom планира сливане със Sprint на стойност 26 млрд. долара. В същото време същото предвиждат и газовите производители Linde и Praxair.

Новината за решението на Bayer да се откаже от името на Monsanto не е неочаквано. Компанията, която е най-големият производител на генно модифицирани семена, се превърна в основна цел на обвиненията на еколози срещу използваната технология. Тя си спечели и критики заради по-агресивното придобиване на интелектуална собственост.

Тагове

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.