Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Индийската “Фюджи” планира да удвои броя на заетите в България до края на годината

Индийската “Фюджи” планира да удвои броя на заетите в България до края на годината
Miglena Ivanova

Индийската компания „Фюджи“ планира да разшири инвестицията си в България, съобщават от Министерството на икономиката.

Компанията откри център за аусторсинг и ИТ услуги в София в началото на годината. В момента за нея работят 50 души, а до края на 2017 се планира броят им се планира да бъде удвоен, съобщила е посланикът на Индия Пуджа Капур на среща със зам.-министъра на икономиката Александър Манолев.

Към 2019 г. компанията планира за разкрие общо 300 работни места в българското си подзразделение.

За последните десет години двустранният ни стокообмен с Индия се е увеличил близо 3 пъти – от 79 млн. щ.д. през 2006 г. на 215 млн. щ.д. през 2016 г., показват данните на Министерството.

През 2016 г. българският износ за Индия нараства с 29% спрямо 2015 г., достигайки 80 млн. щ.д. Тенденцията за неговото увеличение се запазва и през първото тримесечие на 2017 г., отбелязвайки ръст от над 176%, сочи още статистиката.

„Надяваме се тази тенденция да се запази и да продължим да развиваме търговските връзки между нашите две държави“, посочи Манолев.

„Считаме, че в няколко сектора имаме сериозен потенциал да присъстваме още по-осезаемо на индийския пазар и се надяваме на подкрепа от Ваша страна български компании да успеят да реализират експорт“, допълни още Александър Манолев.

Сред секторите с потенциал се нареждат селското стопанство, хранително-вкусовата индустрия, парфюмерията и козметиката, химическата промишленост, авточасти и т.н.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.