Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 28, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Швейцарската АББ откри новата си производствена база в Петрич

Швейцарската АББ откри новата си производствена база в Петрич

АББ откри своята най-нова производствена база в България – в Петрич. Компанията ще създаде 420 нови работни места в областта на производството на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане.

Съоръженията включват производствено хале с площ от 3 500 кв.м., административна част от 1 500 кв.м. и логистични и диспечерски зони за дистрибуция на продуктите, съобщават от компанията.

Новият завод представлява инвестиция на зелено в размер на 7 милиона лева и е изграден до първата производствена база на АББ в Петрич. Производството предлага модерни работни места за заваряване, предварителен монтаж, окончателен монтаж и изпитване на модулна апаратура за монтаж на DIN-шина, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

През последните 25 години АББ е инвестирала над 230 милиона лева в България, коментира упревителят на новото предприятие Десислава Михтарска.

Първата производствена база на АББ в Петрич е построена през 1996 година върху обща площ от 5 000 кв.м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия, Италия и Швейцария.

Освен двете си производствени бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в Раковски, както и производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево. Във Варна компанията има и модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и румънското крайбрежие на Черно море. Централният офис на АББ в България се намира в София. Компанията има над 2 800 служители в страната.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.