Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

3 технологии, които ще завладеят света в близките години

3 технологии, които ще завладеят света в близките години
Petya Dimitrova

В последните години ставаме свидетели на една продължаваща и нестихваща еволюция в света на технологиите. Винаги се появява човек или компания, която да покаже нещо ново на света. Някои от иновациите са полезни за обществото, други не обхващат голяма аудитория, но е факт, че технологиите навлизат все повече в нашето ежедневие. Точно затова решихме да представим три от технологиите, които в момента са познати на мнозина, но до няколко години очакваме да се превърнат в масово използвани.

Виртуална реалност

Нека стартираме с програмираното виртуално пространство, в което всеки може да се впусне и да се пренесе в един друг свят. Технологията се превърна в огромна бизнес ниша през последните няколко години. Постоянно се появяват и нови генерации VR сетове или VR очила, с които се случва магията. Oculus, Samsung и Playstation са част от гигантите в сферата, които допринасят доста за развитието на технологията и иновациите при нея. Все още обаче има проблеми, които се нуждаят от изглаждане. Има какво да се желае от графиките на технологията, а и от начина на връзка със света на добавената реалност.

Чифт VR очила ще ви дадат възможност да се пренесете в друго измерение, докато сте се настанили удобно вкъщи. Това е шанс, от който доста хора все още не са вкусили, макар технологията да е достъпна. Очакваме все повече хора да се сдобият с “инструментите” за виртуална реалност, а и самата технология да предложи много повече.

Напреднали мобилни платформи

Само се замислете какво не можете да правите със смартфона си в наши дни. Ако наистина се сетите за нещо, след няколко години вероятно това ще е стара новина. Истината е, че мобилните технологии навлязоха в много широк диапазон от света и вече се ползват от хора на всякакви възрасти. Дори сега мобилните платформи изглеждат доста развити, но все още се създават и иновации при тях, за да се задоволи все по-голяма част от човечеството. Няма значение дали един смартфон се ползва от дете, бизнесмен или възрастен човек. В голяма част от случаите всеки един от тях ще намери устройството много полезно. Игри, банкиране или четене на новини - не са никак чужди на мобилните платформи. Те замениха компютрите в много голяма степен, защото предложиха на хората една добра алтернатива да са в час с нещата, които ги интересуват, в движение.

Мобилните технологии завладяха много сфери, сред които социалното общуване, пазаруване, хазарт, филмови и музикални индустрии и други. Спортните експерти от Nostrabet са се спрели доста сериозно върху онлайн залаганията през мобилни устройства, като предлагат на посетителите си богата информация за възможностите на тази сфера. Може би е трудно да си представите докъде още могат да стигнат мобилните платформи, но не се съмнявайте, че все ще намерят с какво да ни изненадат.

Криптовалути

Този начин на разплащане все още не е навлязъл навсякъде, но няма как да се отрече, че криптовалутата ще заема все по-голям дял в купуването и продаването. От 2009 г. насам, когато бе създадена най-популярната криптовалута - Bitcoin, този начин на разплащане не спира да се популяризира. В тази връзка бяха създадени и други подобни на биткойн валути, като Dogecoin, Litecoin и Ethereum. Дори в наши дни с тях ще можете да си купите доста стоки и услуги, но все още не може да платите с тях навсякъде.

Самият факт, че към момента един bitcoin се разменя срещу повече от $4500 е достатъчен аргумент за развитието на тази сфера. В момента криптовалутите не са достъпни за всеки, а и са още по-неясни за повечето хора, но в бъдеще очакваме да има все повече разплащания чрез тях.

Трите технологии в света на онлайн залозите

Няма спор, че всяка една от иновациите, за които говорихме, е популярна в доста сфери, но в една те имат сериозно влияние. Това са онлайн залозите, при които технологиите са важна част от бъдещето на самата ниша.

Виртуална реалност може да срещнете в доста онлайн казина. В България едно от най-популярните е това на Winbet, но онлайн казиното на компанията все още не предлага игри с добавена реалност. В други страни такива има, като се пресъздава атмосферата на някои от най-популярните казина в световен мащаб.

Мобилните технологии също не са за пренебрегване, понеже много онлайн букмейкъри насочиха сериозни усилия към предлагане или подобряване на мобилни услуги. Вземете например мобилната апликация на Betfair, която е достъпна за системите на Android и iOS. Тя дава възможност на всеки един техен потребител да бъде наясно със своите предположения и игри, докато е в движение. Доста сериозна част заемат и мобилните покер игри, които у нас се предоставят от лицензираната компания Bet365. Стратегическата игра е сред най-популярните начини за забавление, а и за професионална реализация, така че навлизането ѝ в удобството на мобилните системи е радост за мнозина.

Останаха и криптовалутите, които също играят своята роля в света на онлайн хазарта. Много от тях вече се приемат като начин за разплащане, но у нас все още не са широко разпространени. Преди години букмейкърът Efbet предоставяше шанс на своите клиенти да се разплащат чрез bitcoin, но явно слабото използване на метода накара компанията да премахне тази услуга. Очакваме, с навлизането на криптовалутите във все повече ниши, да се обърне внимание и на интегрирането им в различни онлайн сайтове за залози.

Технологичният свят винаги има какво да даде на хората по света. Самата сфера е изпълнена с много сериозни професионалисти, които се грижат за появата на новите технологии. Не липсва и финансирането, така че не се съмнявайте в разработката на нови технологии, които ще бъдат в полза на всеки един от нас. Бъдещето на тази сфера е осеяно с доста новини, а само времето ще покаже докъде ще се простират те.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.