Oбщността на отговорния бизнес подкрепи две благородни каузи

Snimka-3

Осмият Годишен благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) набра над 35000 лв. в подкрепа на превенцията на рака на гърдата и осигуряването на семейна среда за изоставените деца. 

Приходите от благотворителната вечер и тази година ще подпомогнат две каузи: програма за скрийнинг за рак на гърдата в партньорство със Столична община и няколко болници в София и проект на фондация „За нашите деца”, който цели да изведе и последните останали деца от Дома за медико-социални грижи „Св. София”.

БФБЛ избра да продължи подкрепата си за двете инициативи заради успешното им реализиране през 2015 г. и отчетените резултати. „Уверени сме, че общите усилия на отговорния бизнес, институциите и експертите имат силата да променят съдби”, каза Ираван Хира, председател на УС на БФБЛ, при откриването.

Кметът Йорданка Фандъкова, почетен член на Форума и дългогодишен патрон на Бала, благодари за подкрепата: „Над 5000 жени участваха в първия мащабен организиран скрининг, осъществен от Столична община и водещи болници през 2015 г. с ваша помощ. Успехите идват, когато сме обединени и имаме мотивация”.

Д-р Иван Костов, директор на Първа САГБАЛ „Св. София“, добави, че ефектът от програмата е налице, а през 2016 г. към нея ще се присъединят още болници. От името на четирите здравни заведения, извършили прегледите миналата година – Военномедицинска академия, специализираната болница по онкология, Първа градска болница, болница „Св. София” , както и на фондация „Една от 8”, той връчи благодарствени плакети на Йорданка Фандъкова и на БФБЛ. Зоя Паунова, заместник-председател на Форума, подчерта изключителното значение на ранната диагностика и активната ангажираност на всички заинтересовани страни.

Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца”, сподели, че благодарение на даренията от Бала през 2015 г. 12 деца от дома „Св. София” вече живеят в семейство. „Само заедно можем да променим света, в който живеем. Благодарим ви за доверието и подадената ръка, ще положим всички усилия тази година да осигурим добро бъдеще и на останалите деца в дома”, добави тя.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.