Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

11-те гаражни бизнес правила на HP

11-те гаражни бизнес правила на HP
ENTERPRISE

Различните играчи в бизнеса може и да са в постоянна война, но те трябва да се ръководят от правилата на бизнес етиката, които са непреходни. Tоже да допринесе за растежа на една гаражна компания в глобален гигант.

Такъв е случаят на създадената в началото на 40-те години на миналия век Hewlett Packard. През 1941 г. Бил Хюлет и Дейв Пакард разработват своите 11 „гаражни правила“, които компанията прилага и до днес. Своята интепретация на този бизнес кодекс представи пред студенти на форума My Success in Education Ангел Иванов от Hewlett-Packard Global Delivery Center, разказвайки за своята кариерна трансформация от технологичен специалист w мениджър, отговорен за бизнес процесите в екип от над 1000 души.

 1. Вие можете да променяте света. Ние като индивиди сме надарени с уникалната способност да влияем на средата около нас.

 2. Работете бързо и с всички инструменти, от които имате нужда, защото компаниите не толерират „скатавки“.

 3. Знайте кога да работите сами, и кога в екип. Навсякъде се търси способност за съвместна работа, но понякога сами можем да свършим работата си по-добре.

 4. Споделяйте идеите си и имайте доверие на хората около себе си! Има по-умни и можещи хора около вас, възползвайте се от това!

 5. Без политика. Без бюрокрация. В една компания няма място за политики и интриги.

 6. Вашият клиент определя какво е добре свършена работа, а не вашия шеф!

 7. Радикалните идеи не винаги са лоши идеи. Само трябва да изчакате правилния момент за нейния позитивен прочит.

 8. Не разчитайте на установени, документирани начини за извършване на дадена работа. Старайте се да разчупите статуквото – бизнесът цени това.

 9. Създавайте нещо всеки ден и търсете смисъла – и в работата, и в личния живот. Ако влагате енергия, това има и възвръщаемост.

 10. Повярвайте, че заедно сме способни на всичко.

 11. Бъдете иновативни в работата и идеите си.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.