Швейцарска компания строи логистична база край София

trisa

Първа копка на проект за изграждане на логистична база в България на швейцарската компания ТРИЗА ще бъде направена в Индустриален парк София Изток край град Елин Пелин, София област.

Изграждането на логистичния център от българското дружество ТРИЗА ООД предвижда построяването на сграден комплекс с първоначална застроена площ от 3000 кв. м. върху собствен терен от 27 000 кв.м.

Размерът на инвестицията е над 6 милиона лева като се очаква да бъдат разкрити 30 работни места. Чрез тази инвестиция компанията предвижда да започне разширение на пазарите си в страните от Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. За проекта и визията за дългосрочно развитие на компанията в България „ТРИЗА” ООД България притежава и сертификат за инвестиция клас А.

На официалната церемония за първата копка се очаква да присъстват Н. Пр. Регина Ешер - посланик на Конфедерация Швейцария в България, Светослав Младенов - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, представители на местната власт, на българския и швейцарския бизнес.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.