Храни и напитки, дегустации и Бизнес форуми на месомания, светът на млякото, булпек, салон на виното и Интерфуд & Дринк

От 9 до 12 ноември 2011 г. пет водещи специализирани изложби от хранителната индустрия ще представят най-добрите и оригинални храни, напитки, опаковки, машини и технологии от различни страни по света.

Участници са повече от 150 производители, представители и дистрибутори от хранителния бранш – колективно участие на фирми от Турция, Австрия и Италия (“Spazio Italia”), фирми от съседните Гърция и Румъния, от Русия, Полша, Унгария, Украйна, Чехия, Индия, Шри Ланка и други държави.

Специфичните храни и напитки на всяка страна са на предни позиции. Оферти за бизнес и приятни дегустации ще покажат най-силното от националната кухня на участниците. Наред с най-популярните храни храни и напитки - легенди за една страна, ще има и нови видове месни, млечни, хлебни, тестени и сладкарски изделия.

Оригинални подправки, овкусители, ингредиенти и други добавки ще обогатят занаята на кулинарите и приобщаването им към международната кухня и култура.

Виното отново ще покаже своята сила на пазара в надпреварата да владее света. Енолози, сомелиери и ценители ще имат възможност да опитат родно вино от най-хубавите сортове грозде, отличено с международни отличия, елитни и качествени вина от ЮАР, Аржентина, Испания и от известни региони на Италия.

Премиери на нови машини, технологии, високотехнологични системи и оборудване ще демонстрират как фирмите от хранителния бранш и търговците могат да обработват и да опаковат продуктите сигурно, икономично, хигиенично и в отличен търговски вид. Други практични решения ще помагат за по-висок стандарт при производството, складирането и съхранението на храните.

Асоциацията на конвивиумите на SLOW FOOD в България отново ще привлече вниманието към достойни представители на родното кулинарно съкровище (зелено сирене от с. Черни Вит, смилянски фасул, високопланински пчелен мед и др.). Гост на домакините и на Конференцията на тема “Наредбата за директни доставки на продукти от животински произход. Предизвикателства и възможности“ ще бъде председателят на Фондацията на SLOW FOOD за опазване на биологичното равновесие г-н Пиеро Сардо от Италия.

На фокус са сертифицираните храни, напитки и други продукти на биологичното земеделие и производство. За втора поредна година “БИО ЗОНА” се организира съвместно с Българска асоциация Биопродукти и Асоциация на био търговците в България. Освен че ще предложат разнообразие от качествени биохрани, изложителите и други участници могат да се включат в предвидената Конференция “БИО ЗОНА” 2011, посветена на развитието на българското биопроизводство и търговия.
Картината на изложенията допълват и все по-търсените храни и напитки за здравословно хранене от ЗОНАТА ”ДИЕТА & ФИТНЕС”.

Тази година МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК предлагат за всеки от основните браншове В2В събития по важни теми, сред които:

Втора национална конференция “Европейски пари за българското село”на тема “Програма за развитие на селските райони и предизвикателствата през 2012”;
Кампанията „Ветеринарите в нашето всекидневие”, провеждана от Генерална дирекция „Здравеопазване и потребители“ на Европейската комисия по повод отбелязването на 2011 като световна година на ветеринарите и 250-годишната история на професията;
Networking с германски производители на месо и месни продукти с организатор Германо-Българската индустриално-търговска камара;
“Лаборатория за италиански вкус“ – атрактивно представяне на едни от най-добрите гастрономични традиции и продукти на Италия и др.

Участниците очакват и традиционните за изложенията конкурси - “ЗЛАТЕН МЕДАЛ С ДИПЛОМ” за качествени готови храни, напитки и/или добавки, наложени на пазара и КОНКУРС НА ПОТРЕБИТЕЛЯ.

За посетителите има томбола с награди – чанта, раница или куфар DELSEY. Изложбите ги очакват от 9 до 11 ноември от 10.00 до 18.00 часа, на 12 ноември – до 16.00 часа.

Повече информация на www.iec.bg

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.