Фондът за стартиращи предприемачи Eleven отново набира проекти

open

След като в края на юли фондът за рисков капитал Eleven финансира първите 11 успешни проекта на стартиращи предприемачи, от началото на октомври прозорецът за набиране на проектни предложения отново е отворен.  Кандидатури  ще се приемат до 4 ноември, като от фонда припомнят, че търсят добри екипи с иновативни идеи, имащи потенциала за пазарна реализация на световните пазари.

След затварянето на апликационния прозорец, проектните идеи ще бъдат оценени от инвестиционния комитет на Eleven, като след лични или онлайн интервюта 19 ноември ще бъдат избрани най-добрите 30 екипа, които ще участват във финалната селекция между 26 и 28 ноември. Всеки екип ще има възможността да представи своя проект в рамките на 5 минути пред инвестиционен панел, в който участват доказани предприемачи, лидери в технологичния бранш, представители на Google и инвеститори.

Избраните екипи ще получат първоначално финансиране до 50 хил. евро. и ще се включат в менторската програма на Eleven, започваща на 7 януари 2013 г.

След като в рамките на първата серия за набиране на идеи от Eleven получиха и оцениха над 500 предложения и проведоха над 100 интервюта с екипи на млади предприемачи, сега от фонда предлагат няколко ключови съвета, които кандидатите да имат предвид преди да започнат работа върху онлайн кандидатурите си. Можете да ги откриете на интернет страницата на фонда.

Другият фонд за рисков капитал, работещ със средства по линия на европейската инициатива JEREMIE, LAUNCHub, обяви на сайта си, че ще отвори своя втори прозорец за кандидатстване на 14 декември 2012 г.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.