Фирмите ще могат да подават проекти за зелени инвестиции до края на януари 2014 г.

cleantech_hp_img_left

Българските фирми ще могат да кандидатстват за финансиране по процедурата „Енергийна ефективност и зелена икономика“ на оперативна програма „Конкурентоспособност” до 31 януари 2014 г. Решението е на управляващия орган на програмата, който е преценил, че първоначално определения краен срок до 31 октомври т.г. е твърде кратък, предвид спецификата на процедурата.

Управляващият орган на ОПРКБИ, като взе предвид, че оставащото време до изтичане на крайния срок (31.10.2013 г.), посочен в критериите за избор на операции по процедура „Енергийна ефективност и зелена икономика“ е недостатъчно за извършване на проверка от Асистента по проекта (АП) на подадените към 30.09.2013г. проекти,  стартира писмена процедура за вземане на решение от членовете на Комитета за наблюдение на ОПРКБИ за одобрение на изменение в т. 6 „Краен срок за кандидатстване” от критериите за избор на операции по процедурата. Предложено е срокът за подаване на проектни предложения пред Договарящия орган да бъде удължен до 31.01.2014., посочиха от ръководството на програмата.

Промените се прилагат за всички проектни предложения, подадени пред Асистента  по проекта до 30.09.2013 г.

Консолидираната версия на изменените Насоки за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Управляващия орган – www.opcompetitiveness.bg, Единния информационен портал за обща информация за управление на Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС в Република България – www.eufunds.bg и на интернет страницата на програма „Енергийна ефективност и зелена икономика“  – www.beeciff.org.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.