Турци инвестират 65 млн. евро във фабрика в Румъния

parbrize2-600x330

Румънският премиер Виктор Понта откри в град Бузъу два големи инвестиционни проекта - фабрика за автостъкла Гласкорп (Glasscorp), турска инвестиция на стойност 65 милиона  евро, и проект за рехабилитация на ВИК инфраструктурата в града, който се финансира с европейски фондове на стойност 341 милиона и 661 хиляди леи, предаде Аджерпрес. 

Понта заяви, че Румъния е "държава, в която си заслужава да инвестираш" и изрази надежда турската компания да има печалба, която да реинвестира в страната. Премиерът изтъкна инвестиционните предимства на Румъния и отбеляза, че това са "важни условия за големите компании от Турция, и не само от Турция", пише economynews.

Понта каза, че бъдещото правителство, което може да бъде ръководено от Калин Попеску Таричану, ще подкрепя бизнес средата, която създава работни места и просперитет. С осъществяването на инвестиционния проект, финансиран чрез европейските фондове, ще бъдат направени подобрения във ВИК инфраструктурата за над 40 процента от населението на окръг Бузъу.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.