Приложението Scarlet спечели първа награда в състезанието StartUP Weekend

mobile-user-Copy

Мобилните приложения попаднаха във фокуса на осмото издание на състезанието StartUP Weekend, което се проведе от 9 до 11 май във VIVACOM Art Hall, София. В 54-часовата надпревара взеха участие над 200 стартиращи предприемачи и се сформираха 20 екипа.

Първата награда на журито спечели приложението Scarlet за операционната система Android, което се състои от две части – сензор и мобилно приложение. То има потенциала да се приложи както като алармена инсталация, така и като система за статистика на посещаемостта на различни обекти.

Победителите в StartUP Weekend Mobile бяха наградени със спа уикенд, безплатен мобилен интернет и MiFi устройства за една година от основния домакин на инициативата VIVACOM. Екипите, класирани на второ и трето място, също получиха безплатен интернет от мобилния оператор.

StartUP Weekend е регулярно събитие, което се проведе за осми път в София като част от глобална мрежа събития в десетки градове по света. Целта на инициативата е да покаже на широката публика, че е възможно да стартираш успешен технологичен бизнес за един уикенд.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.