През юни отново тръгва мярката за модернизиране на земеделски стопанства

traktor

През юни фермери ще могат отново да подават проекти по една от най-атрактивните мерки на Програмата за развитие на селските райони - „Модернизиране на земеделските стопанства”, съобщиха от ДФ „Земеделие”.

Приемът на проекти обаче е ограничен до определени кандидати. Това са фермери с одобрени проекти по мерки 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, производителите на плодове и зеленчуци, като конкретните култури ще бъдат посочени в заповедта за отваряне на прием, както и земеделци с проекти за модернизиране на стопанства от сектор „Мляко“ и други животновъдни сектори, в съответствие с европейските стандарти, включително и с Директива 91/676/ЕИО (Нитратната директива).

От фонд „Земеделие” предупреждават, че в рамките на новия прозорец за кандидатстване не е предвидено финансиране на фермери и признати организации на земеделски производители, които отглеждат зърнено-житни и маслодайни култури. Точните срокове и бюджетът ще бъдат обявени със заповед на министъра на земеделието и храните преди началото на приема по ПРСР.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.