Последният брой на списание ENTERPRISE за 2013 г. поставя фокус върху тенденциите в секторите на земеделието и храните.

december

През последните години резултатите на хранително-вкусовата промишленост у нас опровергаха правилото, че този бранш остава сравнително незасегнат по време на криза. Напротив, през 2011 и 2012 г. производителите във всички сегменти на хранителния сектор регистрираха продължителен спад на приходите от продажби в условията на нестабилна бизнес среда, белязана от ожесточена конкуренция отвън и отвътре, обтегнати отношения с търговските вериги, административни пречки и междуфирмена задлъжнялост.

През 2013 г., обаче, търговията отбелязва продължаващ стабилен ръст, като вече можем да говорим за трайна тенценция за разхлабване на коланите. Важи ли това и за хранителния сегмент и отразява ли се на бизнеса на местните производители? В броя на сп. ENTERPRISE за ноември-декември се фокусирахме върху този въпрос, за да очертаем обобщена картина на състоянието на хранителния бранш с помощта на производители, дистрибутори, търговци и независими анализатори. „Влязохме” и в дома и в хладилника на българските с помощта на задълбочен анализ на различните сегменти на живота и нагласите на местните потребители.

Обективният разговор за българската хранително-вкусова промишленост би бил невъзможен без да обърнем специално внимание и на състоянието на местното земеделие. Погледнахме както назад – към тенденциите в сектора през 2013 г., така и напред – към възможностите за фермерите и новата Общата селскостопанска политика на ЕС и нейнят ефект за България,

Сред другите акценти на броя са разговорите за Бюджет 2014 г., тенденциите на ERP пазара, „бързите” продажби. В новия ни брой, който е и последния за годината, обърнахме и повече внимание на свободното време – с разходка до Индия, посещение в един от любимите ни  барове в София и тест драйв на новото BMW X5.

Последният брой на списание ENTERPRISE е на можете да откриете във веригите  на Лукойл и ОМВ, както и по РЕПовете в София.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.