Повече чужди екипи в новата стартъп селекция на фонда Eleven

5664263364_a888ff1cd0

Девет нови екипа на стартиращи предприемачи ще получат финансиране за акселерация от фонда за рисково финансиране Eleven, съобщи Netocratic 9. За разлика от първата селекция, когато фонда се спря основно на идеите на местни компании, при втория почти половината селектирани кандидати (4 от 9) идват от страни от региона. Избраните екипи ще получат финансиране в размер на 25 хил. евро срещу между 8-10 процентов дял от фирмите си.

По думите на Максим Гурвиц от Eleven, цитиран от технологичната медия, усилията на фонда да комуникира активно със стартъп общностите от региона действително са били възнаградени, като при втория прозорец за кандидатстване близо половината предложения са дошли от чуждестранни екипи.

Ето кои са новите екипи, които ще разработват идеята си и ще получат менторска подкрепа в акселератора на инвестиционния фонд:

iSay (България): Мобилно приложение, предлагащо неограничен краудсорсинг на реакции в реално време от събития и медийно излъчване на живо.

Catalogster (България/Швеция): Приложението безплатно създава каталог на личните ви вещи, което улеснява тяхното организиране, оценяване и търгуване.

Naychi.me (България): Платформа, която среща учители с учащи, позволявайки им да пучликуват уроци, да предподават и да предлагат курсове.

VetCloud(Сърбия) : Първата облачна платформа за здравеопазване на животни, достъпна по цял свят.

Squee (Хърватска): Платформата предлага възможност да откривате, споделяте и купувате любимите си „инди джаджи”.

Sponsia (България): Глобална онлайн платформа, свързваща спонсори и организатори на събития и различни дейности и каузи.

Quadrodynamics (България): Компанията разработва разнообразни икономични електрически безпилотни летателни системи с широко бизнес приложение.

eMotion (Gameleon)(Румъния) – Платформа за създаване и публикуване на игри за различни плаформи и бизнес приентирани продукти.

 

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.