Повече от половината от малкия и среден бизнес в Европа се опасява от фалит

falit-1

Повече от половината от малкия и среден бизнес в Европа казват, че ще бъдат изправени пред фалит през следващата година, ако приходите не се увеличат, подчертавайки широтата на щетите, нанесени от кризата Covid-19.

Всяка пета компания в Италия и Франция очаква да подаде молба за несъстоятелност в рамките на шест месеца, според проучване през август на над 2 200 малки и средни предприятия в петте най-големи икономики в Европа на McKinsey & Co, цитирано от infostock. .

Такива предприятия са ключови за региона, като представляват повече от две трети от работната сила и повече от половината от икономическата добавена стойност.

Пандемията засегна силно европейските фирми, като 70% отчитат по-ниски приходи. Това ниво беше дори по-високо в Италия и Испания, което отразява тежестта на вируса и мерките за блокиране в тези страни.

Около четири на всеки пет европейски малки и средни предприятия смятат, че икономиката е слаба.

Има малко оптимизъм, като преобладаващото мнозинство описва икономиката като слаба. Това води до притеснения относно неизпълнението на задълженията по кредита и необходимостта от съкращения.

Правителствата на всички изследвани държави вече обявиха допълнителна подкрепа за работните места в усилията за ограничаване на безработицата на фона на възраждането на вируса.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.