Отпускат 13.5 млн. лв. за селски туризъм и фотоволтаични централи

village

Държавен фонд „Земеделие” отпусна общо 13.5 млн. лв. за финансиране на проекти за развитие на селския туризъм и изграждане на фотоволтаични централи. Средствата са по мерките 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” и 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Общо 51 са разгледаните проекти от Експертна комисия за осигуряване на прозрачност на ДФЗ, уточниха от фонда. Сред тях са предложения за строежа на 34 къщи за гости, както и за създаване на ваканционно селище от шест бунгала. Одобрени са и разходи за ремонт на седем вече съществуващи хотели и изграждането на нови пристройки към тях. С помощ по програмата ще бъде построена и конна база. Друг проект е за купуване на екипировка за спорт - бъгита, АТВ-та, ски шейни и предпазни обувки.

Одобрените проекти за фотоволтаични централи са общо двете. Те предвиждат доставката на модули, инвертори, сензори, комуникации и конструкции.

Проектите за фотоволтаични централи и селски туризъм са сред най-популярните инвестиции по мерки 311 и 312. До 31 декември 2011 по тях бяха договорени над 211 млн. лева, припомнят от ДФЗ.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.