Основателите на Телерик обявиха нова компания - Campus X

Telerik_Logo

Съоснователите на Телерик и Телерик Академия – Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев откриха Campus X (campusx.company) - най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант в Югоизточна Европа. Мащабният проект цели да подпомогне и ускори успеха на стартиращите и вече утвърдени технологични компании.
С планираното поетапно разширяване на кампуса до пролетта на 2019 г. Campus X ще обхваща четири модерно оборудвани сгради в кв. Младост с обща площ 18,000 кв. м и капацитет над 1000 работни места, което го превръща в най-големия частен инкубатор за технологии и талант в България и региона.

Още преди официалното откриване в Campus X вече живеят редица технологични компании с обща пазарна оценка от около 50 млн. евро и с амбиции да трансформират сфери като здравеопазване, образование, транспорт, логистика и офис пространства. Сред тях са Office RnD – лидер сред платформите за управление на споделени пространства, Healee, която цели да направи революция в достъпа до здравеопазване, Dronamics – първият стратегически партньор на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) за дронове в световен мащаб, Telelink City Services, които разработват умни градски решения и Find Me Cure, която свързва хората, страдащи от различни заболявания, с възможно най-подходящите за тях клинични проучвания.

Първата фаза от пускането на кампуса вече е в ход. Тя включва общо 200 работни места под формата на частни офиси за стартиращи и вече утвърдени компании, както и споделени пространства за организации в начален етап и специалисти на свободна практика. Кампусът ще предлага на своите обитатели също зали за срещи, специализирани места за телефонни разговори, модерно оборудвани кухня и бани, закрити и открити паркоместа, както и достъп до кафене и магазин за техника в самата сграда.

В следващите фази на развитие, които предстоят до края на 2018 г. и през пролетта на 2019 г., се очаква Campus X да се разшири поетапно с още 3 сгради. Така общата му площ ще достигне 18,000 кв. м и ще включва над 1,000 работни места, зали за срещи, за отдих и забавление, както и зелени площи.

Освен с модерно пространство за работа, обитателите на Campus X ще разполагат и с достъп до обучителни програми и талант, успешни професионалисти в области като финанси, право, човешки капитал, маркетинг, управление на продукти и др. Заедно с това те ще имат възможност за директен контакт с основателите на Телерик и тяхната професионална мрежа, с венчър инвеститори и ментори от бизнеса. Предвиждат се още услуги, които да спестяват време и усилия на участниците в екосистемата, както и редица специализирани събития.

Освен основателите на Телерик, сред първите обитатели на Campus X е и фондът за рисково дялово инвестиране Eleven, който наскоро обяви нов частен фонд с 6 млн. евро капитал. Така настоящите и бъдещи участници в екосистемата ще имат достъп до венчър инвеститори и капитал, които да подпомогнат бързото развитие на компаниите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.