Нов фонд ще финансира ИТ фирми в Централна и Източна Европа

money

Организацията за рискови инвестиции 3TS Capital Partners обяви първото затваряне на най-новия си фонд с размер 103 млн. евро, съобщиха негови представители пред Enterprise. Той ше продължи да инвестира в подпомагане разрастването на динамично развиващи се компании (Growth Capital), предимно в секторите Технологии & Интернет, Медии & Комуникации и Технологични Услуги.

"Дори и пазарната среда да продължава да бъде предизвикателство, тази година се очертава като прекрасна година за 3TS. След успешните продажби през пролетта на SolveDirect и Investor.bg, в момента още две компании от нашия портфейл са в напреднала фаза на продажба. Успешното набиране на над € 100 милиона фонд, с фокус върху технологични инвестиции е голямо постижение в днешна Европа и е сигнал за силна перспектива както за нашия регион, така и за сектора на технологиите" - заяви Пекка Маки, управляващ партньор на 3TS Capital Partners.

"С новия фонд можем да продължим да подкрепяме бързоразвиващи се компании чрез инвестиции за увеличение на капитала или изкупуване на дялово участие. Имаме много солидни компании, които в момента анализираме като потенциални инвестиции в целия регион на Централна и Източна Европа, включително и в България. Това са компании, които, с наша подкрепа, имат реалния шанс, да се превърнат в регионални лидери или водещи компании в глобален мащаб " - добави Светослав Стефанов, инвестиционен мениджър в 3TS Capital Partners.

Основни инвеститори в 3TS TCEE Фонд III са реномирани институционални инвеститори като Cisco, Европейската Банка за Възстановяване и Развитие (ЕБВР), Европейския Инвестиционен Фонд (ЕИФ) и OTP Bank. Поради големия интерес от страна на инвеститори, 3TS планира да приеме още няколко инвеститора през следващите месеци, през периода на второто затваряне (second closing) на фонда. С новия фонд, активите под управление на фирмата вече надхвърлят 300 милиона евро.

Активният портфейл на 3TS в момента включва 11 компании, сред които фирми като Avangate (Румъния), BKS (Чехия), eCift (Турция), Piano Media (Словакия), ClickAd и Rankomat (Полша). 3TS планира да продължи да инвестира в 3 до 5 фирми годишно в цяла Централна и Източна Европа, от Прибалтика до Турция, с фокус върху инвестиции за подпомагане експанзията на фирмите. Типичната сума на инвестиция варира от € 2 до € 10 милиона на компания, като в изключителни случаи могат да се правят както по-малки, така и по-големи от тези размери инвестиции.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.