Нови шест стартъпа с финансиране от LAUNCHub

businesspeople4

Българският фонд мениджър LAUNCHub, управляващ средства за стартиращи предприемачи по линия на инициативата на ЕС JEREMIE,  избра шест екипа от 5 различни страни, които ще получат по 30 хил. евро, за да осъществят своя бизнес старт. Екипите ще регистрират своите дружества в България и ще се присъединят към т.н. Акселераторска програма за ускорено развитие на бизнеса през март т.г., уточняват от фонда.

Както ENTERPRISE вече писа, в края на януари 16 екипа от 10 страни бяха поканени на т.н.„Дълъг уикенд“ –последната фаза от изборния процес на LAUNCHub. След като в рамките 4 дни стартъпите имаха възможността да се срещнат с ментори и да представят накратко идеите си, Инвестиционният комитет на фонда се спря на следните компании:

Dragon Inside (София, България): уеб платформа за покупка на премиум мъжки костюми, по зададени собствени размери и изисквания с доставка в целия свят. 

Excubitor Game(Скопие, Mакедония): игра от ново поколение, комбинираща различни гейминг стилове.

Mr. Monroe (Амстердам, Холандия): персонализирана услуга за мъжко облекло със съвети от модни стилисти.

Transmetrics (София, България и Брюксел, Белгия): софтуер за оптимизация на транспортни мрежи, насочен към мултинационални компании;

TxtFeedback (Клуж-Напока, Румъния): Софтуер за директна обратна връзка от крайните клиенти към бизнеса, използващ мобилни технологии.

Use together (Клуж-Напока, Румъния): социална мрежа за размяна, наем и даряване на вещи.

Освен че получават финансиране, компаниите участват в менторската програма на фонда, която има за цел да им помогне по-бързо да развият своя бизнес чрез чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства. При одобрение за Акселераторската програма и постигане на бързи резултати, стартиращите бизнеси могат да получат и т.н. SEED, последващо финансиране, до 200 000 евро.

Следващият, трети поред прозорец за кандидатстване, ще бъде отворен в началото на лятото и екипи от България и региона с идеи в сферата на информационните и комуникационни технологии отново ще могат да кандидатстват за финансиранe.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.