Нова компания стъпва у нас с амбицията да подпомага артистите

art

„В България няма утвърден пазар на модерно изкуство  и затова артистите имат нужда от подкрепа, за да реализират проектите си  - от самото начало до един успешен край.” Това заяви художничката и поетеса Ирина Баткова на официалното откриване на международната компания Dazibao Publishing, която започва дейност у нас. Баткова е част от екипа на компанията, имаща амбицията да се превърне в новия дом на изкуството в България.

Инициативата на Dazibao Publishing има няколко аспекта – студията La Villa, социалната мрежа за артисти Propagandart и медийната платформа Clan. Чрез тези разнообразни проекти компанията ще се опита да предложи едно завършено интегрирано решение на българските творци, които ще разполагат с техника и софтуер от последно поколение, ноу-хау от световни специалисти за осъществяване на техните проекти и не на последно място помощ по отношение на успешната реализация на техните идеи.

„Ние се опитваме да помагаме на хората да реализират идеите си.“ - заявиха от Dazibao Publishing по време на пресконференцията. Според тях, социалната мрежа Propagandart е много добро решение в тази насока, тъй като тя предлага всички необходими инструменти за правене на полезни връзки, промотиране творбите на артистите, предлагането им за покупка онлайн, както и възможности за привличане на финансова подкрепа. По примера на американския Kickstarter, Propagandart е създадена като краудфъндинг и краудсорсинг платформа, чрез която всеки творец ще представя проекта си пред широка аудитория и по този начин ще може да намери бързо и лесно техническа и финансова помощ.

Освен специализираната социална мрежа за хора на изкуството, проектът на Dazibao Publishing включва La Villa и La Villa Residents - невиртуално пространство, където артистите ще могат да се срещат и да обсъждат своите идеи и работа. Студията на La Villa са оборудвани с техника от последно поколение за аудио и видео продукция, анимация и други. По думите на членовете на екипа, студията предлагат световно качество и работа с професионалисти при условия, съобразени със средните равнища на българския пазар. От своя страна, La Villa Residents е място, което предоставя поле за изява на концептуалните творци под форма на пространство за изложби и пърформанси.

Третият компонент от иницитивата на Dazibao са медийните платформи Clan Channels - on-line радио и телевизия (които ще стартират още през есента на тази година) и онлайн месечно списание (което вече реализира своето първо издание).

От екипа споделиха, че идеята за проекта се заражда,  следвайки успешните практики в САЩ и Западна Европа. Причината компанията да избере България за осъществяването на своята идея е липсата на достатъчно развит сектор, който да подпомага талантливите хора в страната и, която заема стратегическо местоположение – в сърцето на Балканите. Амбициите на Dazibao Publishing са с тяхна помощ българските таланти да достигнат не само до аудиторията в страната, а и на световно равнище.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.