Нестабилната среда у нас гони чуждестранните инвеститори

bad-economy

Активността на пазара на сливания и придобивания в Централна и Югоизточна Европа постепенно се съживява, но на този фон сделките в България осезаемо намаляват, показват данните на международната консултантска компания EY.

Наблюденията на дружеството сочат, че през първото полугодие в повечето страни в региона е отчетен ръст в броя на приключените транзакции, като общият обем на пазара нараства с над 60% спрямо същия период на 2013 г. Според публикувания от EY "Барометър на сливанията и придобиванията в Централна и Югоизточна Европа" (CSE M&A barometer) oбаче инвеститорският интерес към българския пазар подчертано намалява – за първите шест месеца на годината в страната са финализирани едва 39 сделки в сравнение със 109 година по-рано, пише "Капитал daily".

Това се отразява и в данните за общия брой на сделките в региона, които към края на полугодието са 630, или с 4% по-малко спрямо година по-рано. Обемът на сделките в България също се свива, сочат данните нa ЕY – за периода януари - юни общата им стойност е около 800 млн. долара при около 900 млн. за същия период на 2013 г.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.