Пускат над 215 млн. евро за инвестиции в земеделски стопанства

kupaseno

Между 30 юли и 24 август земеделски производители ще могат да кандидатстват за средства модернизация на агростопанства по линия на Програмата за развитие на селските райони. Общият финансов ресурс по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” е 215 383 016 евро, от които 141 669 548 евро са пренасочени допълнително към бюджета на други схеми, поради големия интерес от страна на фермерите, уточняват от Държавен фонд „Земеделие”.

В рамките на посочения период, кандидатите ще могат да подават заявления за различни видове инвестиции, за които са определени целеви бюджети.

Финансовите средства за кандидати, които изпълняват проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” са съответно 20 млн. евро и 3 млн. евро. За кандидатите с подадени заявления по мярка 214 „Агроекологични плащания“, подмярка „Биологично земеделие“, субсидията е 32 млн. евро.

Целевият бюджет за сектор „Плодове и зеленчуци” е 25 млн. евро, а за проекти на земеделски производители и признати организации на земеделски производители – 61 669 548 евро.

Запазват се приоритетите за предложенията за постигане на стандартите на Общността в сектор „Мляко” и извън сектор „Мляко”, както и за преминаване към биологично производство. Средствата за тях са приблизително 59 млн. евро, информират още от земеделския фонд.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.