Над половината от българските МСП се интересуват от социално отговорни практики

stockxpertcom_id266461_jpg_3346e228aa39ab9c4327f30111f90367

 Инвестициите в социално отговорни практики не са запазена територия само за големите международни компании в България. Малкият и среден бизнес у нас също се ангажира с КСО, като най-често компаниите от този сегмент инвестират в развитие на собствените си служители и в екологични инициативи. Това сочи изследване по повод националната конференция „Стандарти за зелена икономика”, която ще се проведе на 13 май в София.

57% от малките и средни предприятия смятат, че тези практики имат положително влияние върху финансовите им резултати, a 43% изтъкват като основни пречки да са по-отговорни липсата на изисквания от страна на държавата както и липсата на подготвени кадри по темата. Интересен извод от проучването е, че 76% от фирмите у нас са научили за КСО на първо място от медиите и интернет, а на второ – от други компании (46%).

“Тенденциите са положителни за България и показват висок интерес от страна на малките и средни предприятия към зелената и социална икономика.”, коментира Марина Стефанова, изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, която ще изнесе доклад за отговорния бизнес в страната по време на събитието

На конференцията ще бъде представена новата европейска политика за зелени обществени поръчки и интегрирано отчитане. Участват български и международни експерти в областта на екологичните стандарти и социалната отговорност.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.