Младежки проект за икономичното шофиране спечели Imagine Cup България 2013

ImagineCup-2013

Отборът Vertigo спечели локалните финали за България на тазгодишното състезание за млади предприемачи Imagine Cup на Microsoft. Екипът е разработил приложение за Windows Phone, което стимулира шофьорите да спестяват гориво. Към него младежите са създали допълнителен OBD (onboard data) елемент за автoмобили, който ще дава съвети за подобряване на техниките за шофиране в реално време. Зелената идея си завоюва правото да участва на финала, като спечели надпреварата в категорията „Социално-отговорни каузи“, където се състезава с три други проекта.

„Изключително много сме развълнувани, че ще имаме възможността да представим нашия проект на събитие от такъв мащаб. Искаме да създадем нещо вълнуващо, с което да въвлечем възможно най-много шофьори като активни участници в опазването на природата. Радваме се, че беше видян потенциала на идеята и ще дадем всичко от себе си да я развием“, споделят младежите от екипа на Vertigo, които ще представят България на световните финали на ImagineCup в Русия.

Проектът се пребори на финала с проектите Umbra - геолокационна мобилна игра, която дава възможност на любителите на приключения да се пренесат във вълшебен „свят на сенките“ и да се превърнат в рицари, както и Creating Genres - платформа за създаване на игри, достъпна за неспециалисти. ImagineCup се провежда у нас от 2007 г. като през тази година у нас кандидатстваха 25 идеи. Събитието се организира с подкрепата на Telerik и ScaleFocus, които връчиха допълнителни награди на участниците.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.