Между 50 и 500 хил. лв. за проекти от Националния иновационен фонд

jarmoney

Започва шестата конкурсна сесия за набиране на проектни предложения към Националния иновационен фонд (НИФ). За 2012 г. заделеният бюджет е в размер на 5 млн. лв., като могат да се подават 2 типа проекти – научноизследователски развойни и такива за техническа осъществимост. Това съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която управлява средствата.

През 2012 г. приоритетни направления за финансиране са информационни и комуникационни технологии, приборостроене, биотехнологии, фармация, химия, нови материали и нанотехнологии, екотехнологии и третиране на отпадъци, енергоспестяващи технологии, иновативни технологии за управление на градската среда.

За научноизследователските развойни проекти (НИРД) максималната стойност на субсидията е 500 000 лв., а срокът на реализация 12-36 месеца. Обхванати са индустриални научни изследвания и експериментално развитие. За проектите за техническа осъществимост максималната стойност на субсидията е 50 000 лв., а срокът на изпълнение – до 1 година.

За субсидия могат да кандидатстват всички лица, регистрирани по Търговския закон и реализиращи проектите на територията на България, уточняват от ИАНМСП. Кандидатите могат да работят по проектите самостоятелно или в партньорства с други търговски предприятия, висши училища, БАН, научни организации или колективи, както и български организации, включени в международни проекти с марката ЕВРИКА.

Крайният срок за подаване на документи за участие в конкурса е 31 октомври, като подробна информация за процеса на кандидатстване можете да откриете на интернет страницата на ИАНМСП.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.