Майкрософт България с нов изпълнителен директор

PetarIvanov

Петър Иванов застава начело на Майкрософт България, а Георги Ранделов, досегашният изпълнителен директор за България, Македония и Косово, поема позицията мениджър за публичния сектор в регион Мултикънтри на Майкрософт в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). От технологичната компания съобщиха още, че промените в мениджмънта за България имат за цел да подпомогнат бизнеса в период, когато корпорацията се тарнсформира в компания за устройтсва и услуги и засилва позициите си на нови пазари.

Преди да се присъедини към Microsoft, Петър Иванов е бил старши консултант на Борда на директорите в STB AG Swiss Medical R&D и директор „Стратегия и планиране на бизнеса“ в Cisco Systems във Великобритания. В Cisco Systems той работи 14 години като заема различни позиции – изпълнителен директор на компанията в България, генерален дирекор за Централна Европа и Прибалтика, регионален изпълнителен директор на Cisco в България, Хърватска, Черна гора, Сърбия, Словакия и Словения. Притежава магистърска степен по бизнес администрация от НБУ бакалaвърска степен по кибернетика от Военната академия в София.

На новата си управленска позиция, Георги Рангелов ще отговаря за публичния сектор в 24 страни - България, Сърбия, Черна гора, Хърватска, Словения, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Албания, Кипър, Малта, Литва, Латвия, Естноия, Беларус, Казакстан, Грузия, Армения, Азърбейджан, Монголия, Киргистан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.