Лек спад в търговията на дребно, отчете статистиката

retail

Оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” намалява през месец май с 0.1% спрямо предходния месец, отчита националната статистика. На годишна база обаче оборотът в търговията на дребно нараства с 1.3% .

През май 2014 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с по 0.5%, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 0.4%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.3%, и в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.1%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.3%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.1%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.2%.

През май 2014 г. спрямо същия месец на 2013 г. оборотът нараства по-значително в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 18.9%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 9.3%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.3%, и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 4.6%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 9.6%, в търговията на дребно с
текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.6%, и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 3.4%.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.