Кредит на база земеделски субсидии пуснаха от ПИБ

661241_field_12

Кредити за земеделски производители, чиито размер се определя на базата на получените за предходната единни плащания за площ, пусна Първа инвестиционна банка. От финансовата институция уточняват, че през тази година фермерите ще могат да кандидатстват за кредитни средства преди старта на Кампания 2013 по Схемата за единни плащания за площ (СЕПП) и преди изплащането на субсидиите за Кампания 2012.

„Кредитът е предназначен специално за нуждите на земеделските производители, които получават своите субсидии на база обработваеми площи и имат нужда от оборотни средства или планират други необходими инвестциии за своята дейност. Готови сме веднага да отпуснем кредити на земеделските производители до 100% от получените през 2012 г. субсидии на база СЕПП“, обясни Надя Кошинска, директор „Кредитиране на малки и средни предприятия” в ПИБ.

По думите й, размерът на предоставеното финансиране може да се увеличи, ако кандидатът представи достоверение от Държавен фонд „Земеделие” за определените субсидии през 2013 г.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.