Кооперирането позволява поддържане на ниски цени в логистичния бранш

DSC_0077

„Благодарение на кооперирането с две други компании ни оптимизирахме разходите си в размер на шестцифрена сума, което ни позволява на сериозната преса в сектора, поддържайки ниски цени, Така ние не инвестираме средства, формирайки загуби", сподели пред представители на логичния бранш управителят на "Ойрошпед" Явор Панталеев в рамките на форума „My Success in Logistics”.

 По думите на Панталеев, кооперирането между транспортни и логистични компании, популярно в страни като Германия, предлага адекватен отговор на предизвикателствата в бранша, свързани с намаленото потребление и трудния достъп до капитал. Причината е, че чрез общите групажни пратки и пакети, както и споделянето на цели и частични товари, логистиците оптимизират товарните си капацитети, ползването на складова инфраструткура, добринасяйки и за развитието на по-зелен транспорт. Така намяляват както постоянните, така и гъвкавите разходи на компаниите. Същевременно те създават общи стандарти за качество, разплащане и гаранции, имат възможността да закупуват общо оборудване и реализират сериозни икономии от мащаба.

 Мениджърът е уверен, че кооперирането в транспортно-логистичния бранш у нас би довело до привличането на повече чужди бизнеси, които ще предпочетат да изнесат производството си в България, мотивирани от по-късите срокове за доставки, подобрените услуги и по-ниските разходи.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.