Интерснак стана 50-тата компания, ползваща QlikView, внедрен от Балкан Сървисиз

chio-range_highres

Интерснак вече ползва Business Intelligence системата QlikView, доставена от Балкан Сървисиз. Внедряването е реализирано в рамките на три месеца в края на 2011 г. Клиентът е закупил над 10 лиценза, част от които допълнително, след първоначалното внедряване.

Създаденото приложение зарежда данни от няколко основни системи на компанията. Това включва ERP системата Microsoft Dynamics NAV, мобилни устройства на търговците, бази данни с информация за бюджети, цели и др. Благодарение на няколко специализирани dashboard-а, потребителите от различни отдели могат лесно да следят цялостното представяне на компанията, ключови показатели за дейността и с няколко натискания на мишката да направят детайлен анализ до най-ниско ниво – продажби по фактура, по посещения, допълнителни транзакции и т.н. По този начин системата дава възможност за незабавно откриване на отклоненията от желаната посока за развитие, както и причините довели до тези отклонения. Допълнително разработена функционалност на приложението е оптимизацията и анализа на мобилната търговска дейност и цялостното планиране и следене на маршрути, описват проекта от компанията.

Целта на приложението е управление на продажбите при наличието на разнообразна продуктова гама, в съчетание с големият брой търговци и клиент, които има Интерснак. Интерснак България е част от германската Intersnack Group. Групата на Intersnack e лидер в сектора на чипс, ядки, солени печива и специалитети с пазарни позиции в 32 европейски страни. В България компанията е водеща на пазара на солени снаксове и чипс.

С поглед навън

Интерснак се явява петдесетия клиент QlikView на Балкан Сървисиз, като отделните проекти с тази система за българската консултантска компания са вече над 100. Тази цифра обаче се формира и от проекти извън страната. „Такава е тенденцията“, заяви за ENTERPRISE Владимир Рашев от Балкан Сървисиз, във връзка с проектите в чужбина. „Това ни дава друг поглед и други възможности за развитие, защото така ни оценяват. Пазарът тук се развива малко по-бавно от нашите желания, въпреки всичките усилия които влагаме“, допълни той.

 


Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.