Индустриална компания отваря завод за 7 млн. лв. у нас

ABB-Smart-Sensors

Индустриалният гигант ABB открива на 17 септември най-новия си завод в България. Новото съоръжение е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база в страната, съобщава Automotive Cluster Bulgaria.

В завода, разположен на 7400 кв.м. площ, ще се произвеждат продукти с ниско напрежение, които ще се доставят за заводите на компанията в Германия и Швейцария. Инвестицията е на стойност около 7 млн. лв. В съоръжението, което се намира до първата база в града, ще работят 420 души, когато започне работа на пълни обороти.

Предприятието ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули. В него ще се извършват дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

АBB разполага и с два завода в Раковски, както и производствено звено в Севлиево. В София ABB разполага с развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.