Жулиета Хубенова е новият заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма

hubenova

Премиерът Бойко Борисов назначи Жулиета Хубенова за заместник – министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор ОП Конкурентноспособност.

Г-жа Хубенова е инженер по образование. Преди да бъде назначена в Министерството е съветник по Европейските програми в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, заемала е поста директор за България програма БАС, към ЕБВР, работила е в Opportunity International - България - партньорска агенция на международната мрежа на Опортюнити Интернешънъл за подпомагане на микро предприятия чрез малки инвестиционни заеми за производство, услуги и селско стопанство.
Има опит в сферата на европейските програми и фондове в подкрепа на бизнеса. Владее английски и руски езици.

Очаква се скоро да бъде назначен и още един зам.-инистър с ресор Икономика, които да поеме дейността на г-н Евгени Ангелов, които вече е съветник на президента Росен Плевнелиев.

С друга своя заповед, считано от днес, премиерът освободи Екатерина Захариева от длъжността заместник – министър на регионалното развитие и благоустройството. Заповедта е издадена въз основа на подадено от г-жа Захариева заявление. Тя също се присъединява към президенстския екип.

Новината е публикувана на сайта на Министерски съвет

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.