Ели Димова: Нашата отговорност като бизнес консултанти е да изграждаме устойчиви на новата бизнес действителност служители

Ellie-Photo

Wilson Learning Bulgaria е вече 9 години на българския пазар. Каква е равносметката, която си правите за изминалия период?
Wilson Learning е основана в САЩ през 1965 година от Лари Уилсън – изключително успешен застрахователен търговец и талантлив мотиватор. Лари създава своята първа програма за развитие на търговски умения в една стая над гаража си, като по този начин става пионерът на ‘консултативния подход’ към продажбите и стартира мисията, коя- то остава непокътната за целият Wilson Learning свят и до днес, а именно - ‘Да помага на хората и организациите да постигат Представяне с Удовлетворение’, или с други думи да постигат своите цели като постигат и максимално удовлетворение от начинът, по който го правят.

Ние в Wilson Learning България живеем и продължаваме ежедневно това наследство и мисия, като тази година отбелязваме не само 9 годишнината на нашата компания в България, но и 50 годиш ният юбилей на корпорацията в световен мащаб. Уилсън Лърнинг България от основаването си през 2006 година, премина през условно три поредни предизвикателни периода в развитието си – този на формиране и установяване, със свойте обучайни предизвикателства на стартираща компания, последван от повсевместната икономическа криза, която до голяма степен формира новите бизнес условия, в които днес оперираме. Равносметката до голяма степен се самоналага, а именно, че изградихме заедно с нашият екип и клиенти един устойчив и надежден бизнес, с водеща позиция, добра репутация и визия за бъдещето. Очаквани- ята ни както винаги са свързани с това да поддържаме висок стандарт на консултантска култура, поведение и ноу-хау за успеха и благополучието на нашите клиенти.

Какви решения най-често търсят мениджърите?
Успешните мениджъри търсят как да изграждат и поддържат устойчивостта на своя бизнес, независимо от сектора, в който оперират. Нашите консултанти работят във всички сектори на нашата индустрия, което им дава възможност да наблюдават динамиката на промени и развитие както в даден сектор, така и на пазара като цяло.

Нуждите на един бизнес се променят. Затова всяка компания има нужда от мениджъри, които са способни да наблюдават своя бизнес, да разчитат и предвиждат неговите нужди, и своевремено да намират адекватни решения за тях. Именно това е и нашата отговорност към клиентите ни, чрез нашият бизнес и консултантски опит, водещо ноу- хау и решения, които могат да оценяват и развиват човешкият потенциал за нуждите на бизнес средата, работейки заедно с нашите клиенти да изграждаме устойчиви на новата бизнес действителност и свръх динамика служители, независимо в коя роля те се намират – управленска, търговска, производствена, финансова, медицинска, фармацевтична и така нататък.

Какво е необходимо на една компания да бъде успешна и да се превърне в лидер в своя сегмент?
Всяка компания трябва да развие Лидери на всяко организационно ниво с Ентерпреньорски дух, Адаптивно мислене, комуникация, и Осъществено „Аз“, които от своя страна да развият ангажирани служители. Никога преди лидерите не са били предизвиквани толкова много от пазарната среда. След толкова много промени и несигурност, много служители започнаха да изпитват чувство на неангажираност. Комплексността, която идва от глобален аспект и свръх конкурентната среда изискват често осъвременяване на бизнес стратегиите. Имат ли лидерите уменията, инструментите, познанието и визията да създават ангажирани служители, да са драйвъри на стратегията, да постигат резултати и допринесена стойност за клиентите си? Лидерите и техните умения са критичната разлика между успеха и провала.

Ние вярваме, че начинът, по който лидерите виждат своята роля, определя успеха на организацията. За нас в Уилсън Лърнинг ролята на лидера е да ангажира служителите да посветят цялата си енергия на създаването на стойност и постигането на успех. На
опитът ни, който сме акумулирали през последните 50 години, ние разработихме решения в сферата на Лидерството и Индивидуалната Ефективност, които надграждат работния талант и разграничават ефективният от високо ефективният служител.
Подходът на Уилсън Лърнинг към оценката и развитието на лидерите започва с Характера на лидера – тези елементи, които са устойчивата същност на възприятието за ролята на лидерството. Макар че Характерът на лидера е в основата на ефективното лидерство, единствено той не е достатъчен. За да могат да постигнат осезаеми резултати ефективните лидери се нуждаят от определени умения и знания за осъществяване на тези ценности и принципи.

Кои са обученията на Wilson Learning Bulgaria, които са най-търсени от бизнеса?
Ние специализираме в изграждане на лидерска и мениджърска, търговска ефективност, обслужване на клиенти, екипна съвместимост, индивидуално развитие като основни области на експертиза. Нашият подход към всяка една организация е индивидуален и обученията и решенията за развитие отразяват нейните нужди в зависимост от нейният етап на развитие. Решенията за Мениджърска и Търговска ефективност, по обясними причини, са постоянно търсени от нашите клиенти през годините. През последните години, с оглед на икономическите и пазарни развития, и новата динамика на бизнеса, се наложиха във още по-голям фокус решенията свързани с ангажираността на служителите, ентерпреньорско поведение, управление на промяната, изграждане на екипна съвместимост и синергия, управление на ключови клиенти, многобройните решения от индивидуалната ефективност, коучинг, управление на проекти.

Кои са инструментите за оценка, които Wilson Learning Bulgaria използва и как те се прилагат за всеки един случай?
Ние специализираме в това, да помагаме на организациите да съобразяват своя човешки потенциал и способно- сти с визията, стратегията и културата си. Водещата ни роля в тази посока се основава на многогодишен бизнес опит съчетан с използването на едни от най-авангардните, надеждни и валидни инструменти и методология за оценка на човешкия потенциал и поведение за нуждите на бизнес средата както в процесите на селекция и подбор, така и процеса на развитие – индивидуално, екипно и организационно. В резултат клиентите ни успяват да подбират и наемат правилният потенциал за своите организации за всяка роля и позиция; развиват лидерски поведения, които увеличават бизнес резултатите; ангажират и мотивират служители, които доставят върхови резултати за организациите си. Портфолиото ни от инструменти непрекъснато се увеличава с оглед на нуждите на клиентите ни и пазарните тенденции. Независимо дали искате да Откриете, Трансформирате или Ангажирате вашите таланти ние можем да помогнем посредством готови или индивидуално изградени решения като напълно отразим спецификата на вашата организация.
Решенията ни насочени към разкриването на управленски и лидерски потенциал и умения са изградени за да помогнат на участниците да се фокусират върху това, което трябва да започнат да правят различно, за да постигнат дълготрайна положителна промяна на своето поведение. Ние вярваме, че промяната започва от вътре, така че фокусът трябва да бъде както върху мотиви и ценности, така и умения и техники. Ние използваме подходи които комбинират различен инструментариум за развитие на най- добре представящите се служители за да демонстрират още по-добро представяне в ролите, които изпълняват. Използваме и едни от най-надеждните инструменти за идентифициране на служителите с висок потенциал бъдещите управители и лидери на нашите клиентски организации.

Kaкви са плановете на компанията за следващите години и ще се фокусирате ли към нови бизнеси?
Ние измерваме нашият успех чрез постигане на очакванията на нашите клиенти. Плановете ни за следващите години, както и досега, са свързани с постигането заедно с нашите клиенти на още по-високи нива на продуктивност за тях, по-високо ниво на задър- жане на служителите им, и особено на най-добре представящите се, като им предоставяме най-новото ноу-хау в света в съответните области на нашата експертиза, развиваме и подпомагаме техните способности да се превръщат и остават желани бизнес партньори за своите клиенти и контрагенти посредством развитието и повишаването на лидерските, търговските и екипните им нагласи и умения за успех.

УИЛСЪН ЛЪРНИНГ БЪЛГАРИЯ ДАРИТЕЛ НА УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА „АЛЕКСАНДРОВСКА‘ ЕАД Екипът на Уилсън Лърнинг България ознаменува 9-етият си рожден ден подкрепяйки една от своите каузи – допринасяне за осъществяването на специализираната грижа за здравето - нашият най-ценен житейски авоар! Повишаване качеството на живот в различните му измерения е наша основ- на цел! Ако споделяте тази наша кауза, свържете се с нас! Благодарим ви!

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.