Едва четвърт от компаниите за професионално управление на сгради използват софтуерни приложения

bulding

Използването на CAFM (Computer Aided Facility Management – софтуер за управление на сгради), все още е слабо разпространено в България, като едва малко повече от една четвърт от компаниите, специализиращи в професионалното управление на сгради, използват подобни софтуерни приложения. Това показва проучване сред компании и експерти от бранша, осъществено сред 51 фирми от онлайн медията Publics.bg.

Въпреки това, 88% от запитаните са на мнение, че използването на онлайн софтуерни приложения за управление на сградите и комуникация с персонала би повишило качеството на тяхната работа, а 76% от отговорилите споделят, че това би довело и до по-стриктно спазване на сроковете за изпълнение на отделни задачи. Компаниите са единодушни, че изпозлването на CAFM ще се развива бурно през следващите години в България поради нуждата от професионално направен софтуер, който да отговаря на техните нужди за управление на голям и хетерогенен сграден фонд.

През 2012 г. водещият приоритет на компаниите, занимаващи с управление на сгради в България,  е повишаването качеството на предлаганите от тях услуги, показват още резултатите от проучването. Другите топ приоритети за годината на участниците в изследването са намаляване на оперативните разходи, строителство/управление на нови обекти и намаляване на времето за извършване на отделните дейности.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.