Договорени са 104.3 на сто от бюджета на ОП "Конкурентоспособност"

eu-money1

България трябва да сертифицира 192 млн.евро по ОП "Конкурентосопособност", за да не загуби средства.  От началото на тази година до 30 юни са сертифицирани 77 млн.евро или 40 на сто от сумата. Това каза на семинар за медиите Владислав Русалинов, експерт от финансовия отдел на Министерството на икономиката и енергетиката.

В началото на юли е подаден пред Сертифициращия орган доклад по сертификация на стойност 41 млн.евро. След одобрението на доклада сумата на сертифицираните средства ще достигне 118 млн.евро или 62 на сто от идентифицираните 192 млн.евро, уточнват от МИЕТ, цитирани от БТА.

За около 6 месеца 62 процента от тази идентифицирана сума е изпълнена, ако се запази същият темп на сертификация, това предполага да се покрие тази сума и програмата няма да загуби средства, коментира експертът.

Общият размер на договорените средства по оперативна програма "Конкурентоспособност" към 30 юни е 1,2 млрд.евро или 104.3 на сто от бюджета на програмата. Разплатените средства са на стойност 785 млн.евро, което е 68 на сто от бюджета на програмата, а общият размер на сертифицираните средства е 713 млн.евро или 61 на сто от бюджета на ОПК.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.