Два нови BI проекта във Фикосота

keyboard

Българската консултантска компания Балкан Сървисис завърши успешно два проекта по внедряването на Business Intelligence решението QlikView във Фикосота Синтез ООД, съобщиха от компанията. Обхватът на извършената дейност включва изграждане на дашборд за следене на изпълнението на всички проекти в организацията, както и отчетността на дружеството.

Първата инициатива е за надграждане върху съществуващата система за управление на проекти EDGAR. Решението следи статуса на всички активни проекти, техният обхват, последна актуална информация и приоритети. Също така то дава детайла информация за всеки един проект, като позволява да се проследят степента за завършеност, отговорното лице и други.

Вторият проект включва подготовка и засичане на отчети за приходи и разходи, вземания, задължения и счетоводна информация от ERP решението Integra. Засичането обхваща справки за продажбите и счетоводна   за разходите и счетоводните справки - оборотна ведомост и хронология на счетоводните записвания. Отразяват се и влиянието на броя на продажбите и цените на артикулите върху крайния резултат, както и вземанията от клиенти разбити по региони и задълженията на доставчиците. Целта е  да бъде автоматизирана и оптимизирана работата на отдел Финанси и счетоводство

Предстои да бъде разработено и приложено и още едно иновативно бизнес решение.Чрез него компанията ще може да получава точна информация за продажбите към крайните потребители и стоките на склад при всеки дистрибутор, съобщиха още от Балкан Сървисис.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.