Втора компания взе сертификат за първокласен инвеститор през 2014 г.

experian2

След италианската SOL, Experian стана втората компания, получила сертификат за инвестиция клас А от Министерството на икономиката и енергетиката. Технологичния гигант беше награден на специална церемония във вторник за инвестиционния проект си проект "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения".

Съгласно този проект, компанията, в рамките на 5-годишен период (2013-2018г), разкрива 150 нови работни места и инвестира близо 21 милиона лева (20 981 000 лв). В тази сума се включват разходи за възнаграждения, техническо оборудване и наем на помещения за допълнително наетите 150 служители. Плановете за разширение на част от екипите на компанията бяха обявени през септември 2013 и 40% от тези 150 служители са вече наети.

„Наградата е признание и последващ резултат от реализацията на плановете ни за инвестиране и разширяване в България - коментира Мая Миланова, Оперативен мениджър, Еxperian България -„За изминалата година увеличихме с близо 50% локалния екип в различни сфери - QA, developers, аналитици, мениджъри проекти и продължаваме да увеличаваме броя на служителите си. Плановете ни за тази година включват разширение на дейността тук и утвърждаване на българския офис като ключов център за компанията, активно привличане на добри специалисти и работа по едни от най-популярните продукти на Еxperian в световен мащаб“, добави тя.

Новината идва дни след като Еxperian България стана “Инвеститор на годината“ в класация на Българската агенция за инвестиции (БАИ) на най-значимите инвестиционни проекти за 2013 г.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.