Връчиха Балканските награди за туризъм

БАЛКАНСКИ-ТУРИСТИЧЕСКИ-НАГРАДИ-НАГРАДЕНИТЕ

Най-старият град в Европа - Пловдив, и шести най-стар жив град в света, получи приза Балканска столица на Културата от годишните награди BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY 2015. Медиен партньор на събитието е сп. ENTERPRISE.

Многобройните фестивали в курорта Банско му донесоха престижната титла Балканска столица на фестивалите, а иновативни подобрения за зимния
туризъм в Пампорово донесе заслужена награда за курорта, който запазва социалната си политика и към ученическите групи и децата. Банско
получи още един приз - в категория Социална отговорност в туризма за "Мираж Пропърти Мениджмънт, Хотел Вихрен Палас.

Наградата за цялостен принос в развитието на туризма получи „Шарлопов Груп”.

С престижните награди бяха удостоени още един от най-предпочитаните СПА-хотели на Балканите - 4-звездният Роял Спа Велинград, СПА и
балнео-експертите от Crystal Spa & Wellness - Антония Вирт и Деница Киркова.

По традиция организаторите на Балканските награди за туристическа индустрия възнагради образователните дейности, свързани с децата и младите хора със статуетка за туроператорът БГ Травел 2009, организатор на учебни и опознавателни екскурзии и почивки за деца и ученици.

Курортът „Русалка-Elite” също получи награда за Ваканционен туризъм. Морският курорт Приморско също бе възнаграден за семеен туризъм с една от перлите в града - хотелски комплекс "Сънрайз", който радва гостите си с уютна атмосфера и 3000 кв.м. зелени площи, с което е пример за хотели, които не инвестират в зелени пространства, а само в бетон.

Балканските страни също бяха възнаградени с престижните статуетки - Алабния взе приз с българско участие в категория Инвестиции в поклоннически туризъм за повторното изграждане на българският християнски храм „Св. Николай Чудотворец”, област Голо бърдо, днешна Албания.

Туристическата индустрия в съседна Турция получи приз за един от най-популярните туроператори на Балканите - „Караджъ Турс”. Наградата връчи г-жа Бинел Енвер, издадтел на сп. ЕNTERPRISE.

Румъния грабна приз за туристическа дестинация с  4-звездния хотел Valea cu Pesti, който се намира на брега на езерото Видрару, в близост до легендарния замък на граф Дракула.

Туристическата индустрия бе представена и от туристическите продукти, които също са основен сегмент в развитието на този отрасъл. С приз Туристически продукти - Символ на България бе възнаграден професионализма и дългогодишната успешна дейност  на „Рефан България“.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.