Висока награда за Виолина Маринова

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получи Почетния знак на държавния глава на Република България.

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на главния изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Отличието беше връчено по повод 60 години от създаването на Банката. Виолина Маринова, председател на Управителния съвет на Банка ДСК и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, получи отличието за изключителния й принос за развитието и стабилността на банковата система в България, за дългогодишния й опит в банковото дело, намерил признание в страната и в чужбина, и за особените й заслуги и лично участие в утвърждаването на Банка ДСК.

Почетен знак на държавния глава получи и д-р Шандор Чани, председател и главен изпълнителен директор на Банка ОТП Унгария, за изключителния му принос при преобразуването на Банка ДСК след приватизацията й от Банка ОТП, както и за особени заслуги в доброто ръководство и финансовите успехи на Банка ДСК.

Виолина Маринова посочи, че създадената преди 60 години като влогонабирателна институция, днес ДСК е модерна банка, има най-голямата клонова мрежа и най-голямата клиентска маса в България. „Това за нас е отговорност и винаги ще се стараем да бъдем стабилни, каквито сме, защото работим за стабилността на банковата система, в която никой не се съмнява”,каза Маринова.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.