Българското мобилно приложение Flipps привлече инвестиции за 2.4 млн. долара

yei-story

Българската технологична компания Flipps, разработваща приложение за прехвърляне на съдържание от мобилно устройство към телевизор, привлече 2.4 млн. долара от Earlybird Venture Capital и съществуващи инвеститори, в това число Тим Дрейпър и LAUNCHub.
Flipps ще използва инвестицията, за да продължи да гради бързо разрастващия си бизнес в Щатите и Европа, като същевременно разширява богатата библиотека от популярно съдържание, съобщиха от компанията.

Flipps е един от първите стартъпи, който получи финансиране от рисковия фонд LAUNCHub, като преди ребрандирането си беше познат като Imediashare. Чрез мобилното приложение, потребителите могат лесно да откриват и възпроизвеждат онлайн съдържание върху всеки интернет-свързан телевизор, използвайки мобилното си устройства (като дистанционно управление) без допълнителен хардуер  или настройки.

Патентованата технология на Flipps разпознава мигновено над 250млн. интернет-свързани телевизора и е съвместима с повече от 5,000 модела на производители, като не изисква настройки, свързване на устройства,  допълнителен  хардуер или декодер.

Според Комисията за качествени проучвания телевизорът все още е най-използваната платформа за съдържание, и представлява 84% от общите гледани часове. В добавка Nielsen отбелязва, че тенденцията за търсене и потребление на онлайн съдържание през мобилни устройства продължава да се засилва, като бележи ръст от 37% за последната година. Към момента приложението Flipps е свалено от 10 млн. потребители.

“Гледането на качествено съдържание на телевизора е станало ненужно объркващо поради необходимостта от скъпи хардуерни устройства и сложни дистанционни управления. Хората трябва да могат просто да се отпуснат и да гледат каквото и когато искат, без да им е необходима диплома за инженер”, споделя Коста Йорданов, Главен изпълнителен директор на Flipps.

Известният инвеститор от Силициевата долина Тим Дрейпър споделя, “Flipps създаде нов мащабируем канал за дистрибутиране на телевизионно съдържание. Той представлява елегантно решение за потребителите, при което телевизорът става мобилен – където се намира мобилното ви устройство, там е и телевизорът ви. Flipps преобръща една цяла индустрия с главата надолу.”

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.