Българска строителна компания разширява бизнеса си в Румъния

crane

Една от най-големите български компании в строителния бранш “Планекс” вече има свой офис в румънската столица Букурещ и води преговори за започването на няколко проекта до края на годината.   Откриването на румънски клон е част от политиката за развитие на фирмата, съобщи интернет сайтът stroimedia.bg.

„Имаме доверие в българския пазар, но сме длъжни да разширяваме възможностите си. Участваме в договарянето на важни проекти в съседна Румъния и можем да ги обезпечим с над 20 години опит и повече от 400 успешно завършени проекти на територията на нашата страна”, коментира инж. Христо Димитров, съсобственик в компанията.

Според мениджмънта на Планекс българският строителен бизнес трябва да търси естествените си хоризонти за разширение извън границите на България и да бъде реалист, че в държави като Обединените арабски емирства и Русия е трудно да предложиш мащаб и конкурентоспособност, коментира изданието.

Именно затова, по думите на Димитров, българските компании трябва да търсят реализация в Прибалтийските републики и съседните ни страни, където възможности тепърва ще се откриват, независимо от икономическите предизвикателства. Там те имат най-добър шанс да се наложат, уверен е предприемачът.

Христо Димитров е на мнение, че стартирайки дейност в Румъния, фирмата ще има възможност да използва пълния си капацитет, като се възползва от близкото разстояние. Това ще гарантира изпълнението на целия строителен цикъл на определен проект, а когато е необходимо, компанията ще ползва материали, които сама произвежда. Тя разполага със собствени производствени и складови бази на територията на Варна, Бургас и София. В същото време, работейки с местни партньори, дружеството е допълни know-how-то си в строителството, смята мениджърът.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.