Балкански форум събира в Белград предприемачи и инвеститори

shaking_hands

На 22 и 23 ноември в Белград ще се проведе Балкански форум за рисков капитал, в рамките на който иновативни компании имат възможността да се срещнат с потенциални инвеститори. Събитието предвижда състезание за иноваторски идеи, в което младите предприемачи ще представят идеите си пред международни фондове за рисков капитал и дялови инвестиции, както и корпоративни инвеститори.

Състезанието е отворено за предприемачи, иновативни стартъпи, бързоразвиващи се компании, индивидуални учени, и всякакви други фирми, които биха искали да се възползват от шанса да привлекат инвестиции, да се включат в международна инвеститорска мрежа или да подобрят капацитета си, уточнява младежкия портал mladiinfo. За да получат достъп до конкурса обаче, кандидатите трябва да могат да предложат иновативен продукт или услуга, да представляват частна фирма, и да са регистрирани в страна от Балканския полуостров.

Възможностите, които предлага форумът, са многобройни. Първите 25% от участниците в състезанието за иноватори ще отидат на финала на събитието в Берлин. Освен това, състезаващите се ще бъдат включени в европейската инвеститорска мрежа Europe Unlimited investor network и ще получат консултации от ментори и професионални коучове. Предвиждат се и мачмейкинг срещи с участващите инвеститори.

Най-големи шансове за достъп до финансиране имат фирмите в областта на ИКТ, природните науки (биотехнологии, биомедицина, фармацевтика и др.), както и на възобновяемата енергетика, енергийната ефективност и зелените технологии.

За да участвате в състезанието, трябва да регистрирате свой профил на интернет страницата на Балканския форум за рисков капитал, където ще намерите пълна информация за условията и програмата на събитието.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.