Американската Schreiber Foods придобива производството на „Данон” у нас

prod-danone

„Данон Сердика“ прехвърля собствеността на фабриката си в София на американската Schreiber Foods, неин дългогошен партнор. Обект на трансфера ще бъдат само производствените мощности на предприятието, като работните места и производството на продуктите на „Данон” ще бъдат запазени, уверяват от компанията.

Паралелно с производството си у нас, Данон прехвърля на американския си партньор и фабриките си в Чехия и Португалия. Френската компания аргументира решението със стремежа си да увеличи своята конкурентоспособност и да оптимизира производствените си капацитети и разходи, предвид свиването на пазарите в Европа.

„Данон“ е убеден, че това решение ще донесе нови възможности за нашите местни партньори и доставчици, като например фермерите, като продължи да осигурява същото високо и постоянно качество на продуктите за нашите потребители. Мениджмънтът на „Данон Сердика“ ще обсъди това решение с партньорите си в следващите дни и ще съдейства за плавен трансфер и изцяло професионален подход относно всички процеси, свързани със сделката в партньорство с Schreiber Foods .”, се посочва в съобщението.

Schreiber Foods е водещ американски производител на млечни продукти, специализиран в ко-производство и собствени марки (private labels), който има амбицията да засили позиициите си на европейския си пазар.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.