Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 31, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Теклас България разшири базата си в Кърджали с четвърти корпус на завода

Теклас България разшири базата си в Кърджали с четвърти корпус на завода

Компанията за производство на каучукови и пластмасови изделия „Теклас България” откри четвъртия корпус на завода си в Кърджали.

Новата инвестиция включва завод с разгъната застроена площ от 20 000 кв.м., научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията е открила общо 2500 работни места в България.

„С тази инвестиция Кърджали се нарежда сред световните производители на елементи за автомобилостроенето. Новоизграденият изследователски центъра затваря цикъла в завода за авточасти. Това е една от най-значимите инвестиции в нашата община, с която се гордеем. Кърджали вече има претенции, че не само привлича инвестиции, но и че изнася инвестиции. От Кърджали тръгнаха инвестициите на „Теклас България” в Крумовград, Момчилград, Враца. Нашият град се превърна  в център на автомобилостроенето в България и на Балканите – за охлаждане и загряване на  на двигателя и батериите в автомобилите и днес Кърджали присъства в почти вички марки автомобили, включително в  хибридните и електромобилите”, коментира кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пред журналисти, съобщава economy.bg.

„Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България е голям”, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали, който също присъства на откриването.

Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15-20 години, сега се инвестира в реалната икономика и се създават висококачествени продукти в България, което се отразява позитивно и на БВП на страната.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.