Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 18, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Рибарски общности с 800 хил. лв. по ОП „Рибарство”, модернизират и пристанище „Сарафово” по програмата

Рибарски общности с 800 хил. лв. по ОП „Рибарство”, модернизират и пристанище „Сарафово” по програмата
ENTERPRISE

Десет проекта на местни инициативни рибарски групи (МИРГ) получиха финансиране в размер на 787 388 лева по мярка 4.1 "Развитие на рибарските области" от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР). Това съобщиха от ДФ „Земеделие”.

На осем от инициативните групи фондът е превел окончателни плащания за общо 297 679 лв. за изпълнени проекти в подкрепа на рибарските общности. Те са реализирали идеи като част от местните си стратегии, сред които са интернет страница за алтернативен туризъм в различни региони, дейности за разнообразяване и популяризиране на туристическите продукти и услуги, промотиране на продукти от риболов и аквакултура, подобряване на достъпа до крайбрежни зони и създаването на места за отдих и развлечение, както и подобряването на качеството на живот на децата от рибарски области чрез развитие на морски спортове.

На две рибарски групи с одобрени проекти по мярката е преведен аванс от общо 489 709 лв. По единия проект в гр. Бяла ще бъде извършена реконструкция на летния театър, друга МИРГ работи по инициативи за опазване на природата.

Безвъзмездната финансова помощ за тези проекти е в размер на 100% от одобрената субсидия, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд по рибарство, а другите 25% идват от държавния бюджет.

Междувременно, фонд „Земеделие” съобщи още, че пристанището в Сарафово, област „Бургас”, е модернизирано също със средства по линия на ОП „Рибарство”. Проектът за реконструкция и модернизация на пристанище Сарафово бе реализиран на три етапа. Общата стойност на одобрената финансова помощ по договор е 9 265 818 лв., а изплатената субсидия на етап окончателно плащане е в размер на 207 051 лв.

 

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.